Advertentie

Artikel

Snapchat-foto’s opslaan met 6 handige apps

Softonic Redactie

Gepubliceerd

Dé unieke functie van Snapchat is de mogelijkheid om een tijdslimiet op verstuurde foto’s te zetten. Maar wat als je een leuke foto ontvangt en ‘m wil bewaren? Wij zetten zes apps voor Android en iPhone op een rij die je daarbij helpen.

Strict gezien is Snapchat geen sociaal netwerk, maar een simpele messenger-applicatie à la WhatsApp. Snapchat voegt echter telkens nieuwe functies toe, waardoor het inmiddels veel meer is dan een glimp van maximaal tien seconden in iemands leven. Via Snapchat Stories bijvoorbeeld mogen contacten wel 24 uur een foto bekijken.

Snapchat-foto’s opslaan met 6 handige apps

Default player

Toch blijft het versturen en ontvangen van foto’s in de Snapchat-app een vluchtige bezigheid. Wie een makkelijkere methode zoekt om foto’s te bewaren dan screenshots maken, raden we aan eens een van de volgende apps uit te proberen.

Let op: om deze apps te gebruiken, moet je inloggen met je Snapchat-gebruikersnaam en -wachtwoord.

ANDROID

SnapCapture for Snapchat

SnapCapture for SnapchatSnapCapture is een van de populairste manieren om Snapchat-afbeeldingen op te slaan. De app is simpel maar doet zijn werk: foto’s opslaan in de app-galerij of op het fotoalbum van je telefoon.

Net als bij andere Snapchat-bewaar-apps moet je ontvangen foto’s eerst in SnapCapture openen voor je ze bekijkt in Snapchat zelf. Helaas is de app slechts zeven dagen gratis, daarna moet je betalen voor een upgrade.

SnapSave for Snapchat

SnapSave for SnapchatSnapSave (niet dezelfde als de iOS-versie) werkt op dezelfde wijze als SnapCapture en helpt je ongeopende afbeeldingen en video’s opslaan of bekijken in de app. Afbeeldingen van iemands Story worden daarentegen automatisch opgeslagen op je fotogalerij.

Een ander groot verschil tussen snaps en stories: de verzender wordt automatisch op de hoogte gebracht wanneer jij een story bekijkt, maar je kiest er zelf voor of de verzender zo’n zelfde bericht krijgt bij een reguliere snap. Ook voor SnapSave moet je betalen, na eerst 25 foto’s gratis op te hebben geslagen.

SnapChat Save Pics

SnapChat Save PicsSnapChat Save Pics werkt bijna exact hetzelfde als SnapSave: stories worden automatisch opgeslagen, snaps bekijk of bewaar je, en de verzender krijgt alleen een ontvangstnotificatie als jij dat wilt. Het grootste verschil? SnapChat Save Pica is volledig gratis en laat je onbeperkt foto’s en video’s opslaan.

iOS

SnapHack Pro for Snapchat

Snap-hack proEr is een pro- en een lite-versie van deze app, maar de pro-versie is een stuk populairder dankzij een aantal toffe functies. SnapHack Pro werkt nagenoeg hetzelfde als Snapchat zelf, maar laat je ook foto’s opslaan én foto’s opleuken met stickers en effecten voor je ze verstuurt. Zoek je wat meer dan alleen een app die je foto’s bewaart, dan is SnapHack Pro een goede keuze.

SaveSnap for Snapchat

SaveSnap for SnapchatSaveSnap is simpel, maar misschien wel de app met het mooiste uiterlijk van deze lijst. Het doet verder wat je verwacht: Snapchat-foto’s en -video’s opslaan op je filmrol door ze eerst te openen in SaveSnap. Wat SaveSnap speciaal maakt is de (gevaarlijke) functie om foto’s direct te delen via Facebook, Twitter, Instagram of per e-mail. SaveSnap laat je een beperkt aantal foto’s gratis opslaan, voor je moet betalen.

Snap Save for Snapchat

Snap Save for SnapchatNiet te verwarren met de eerder genoemde SaveSnap en SnapSave. Snap Save doet wat het moet doen: foto’s en video’s opslaan van Snapchat. Het herbergt geen bijzonder functies, behalve de mogelijkheid om ontvangen plaatjes en filmpjes in te delen in categorieën. Ook kan de app in de cache van Snapchat wroeten om foto’s die al van je feed verwijderd zijn te tonen. Ook bij Snap Save dien je te betalen voor onbeperkte functionaliteit.

Waar de populariteit van Facebook blijft dalen en Instagram aan terrein wint als snelst groeiend sociaal netwerk, is het duidelijk dat de combinatie van nadruk op foto’s, video’s en mobiele apps de sleutel is tot sociaal succes. Apps als Snapchat zijn al ongelofelijk populair onder tieners. Snapchat is snel en visueel, en wordt telkens verder uitgebreid met opties als LaterSnap, waarmee je berichten van je filmrol via Snapchat verstuurt.

In de kern is Snapchat natuurlijk nog steeds die vluchtige foto-sharing app, maar als tien seconden niet genoeg zijn, heb je in ieder geval genoeg mogelijkheden om de mooiste kiekjes te bewaren voor later.

Gebruik jij Snapchat?

Lees meer:

Wat is Snapchat?

Facebook is zó 2013: welke sociale apps kiezen Nederlandse jongeren in 2014?

4,6 miljoen Snapchat-accounts gelekt: het schandaal ligt elders

Misschien interesseert je ook